Te koop De HanshofDe Hanshof

Te koop De Hanshof

Hanshof apseweg 40 Cuijk De Hanshof

   Vooraanzicht. De 'oude' Hanshof. Hapseweg 40, Cuijk.Historie Hanshof 1923.


Op 1 mei 1923 werd aan de Hapsweg/Hanshof door het echtpaar Cuijpers-Gerrits een nieuwe boerderij gebouwd. Er werden 16 kinderen geboren, waarvan dochter Nellie samen met haar man Jan Donkers uit Uden in 1960 de boerderij overnam. Zij kregen vier dochters. Van oudsher was het een melkvee bedrijf. Jan en Nellie gingen later ook varkens fokken.

Door de komst van Rijksweg A73 dwars door de weilanden van Jan en Nelly werden zij gedwongen de varkensstallen te slopen en bleef er onvoldoende weiland over voor de koeien om te grazen.

De argarische activiteiten van Jan en Nelly verschoven naar een stierenfokkerij waarvoor in 1983 achter de oude boerderij een grote stal werd gebouwd.
In 1985 werd voor de oude boerderij een nieuwe vrijstaande woning gebouwd alwaar Jan en Nelly momenteel nog wonen. Enkele jaren later is het dak van de oude boerderij verlaagd.
Onlangs, februari 2015, is de oude boerderij afgebroken en afgevoerd. De bodem is geheel ontdaan van puin en asbest door een professioneel bedrijf. Op de plek van de oude boerderij is gras ingezaaid en een omheining voor de dieren geplaatst.
Het prachtige boerenerf, de mooie tuin en de vele dieren zijn de grootste hobby van Jan en Nelly. Met pijn in het hart, maar wenselijk gezien hun leeftijd hebben Jan en Nellie de wens om nu in het centrum van Cuijk te gaan wonen.


Hanshof Hapseweg 40 Cuijk

Hanshof Hapseweg 40 Cuijk

   Home    Woning    Historie    Loods    Tuin    Dieren    Directe omgeving    Omgeving    Vraagprijs    Makelaar    Contact